Om Jazz i Thy

Historien

Kære jazzvenner

Jazzen har stolte traditioner i Thy!

Og jazzpublikummet i Thy har været forvænt med mange jazzoplevelser af forskellig art. Tilbage i 70erne spillede Palle Mikkelborg, NHØP og Kenneth Knudsen numrene fra den legendariske Heart to Heart på Hotel Limfjorden. Samme sted hørte vi i 80erne Hanne Boel som en eminent jazzsangerinde sammen med Jørgen Emborg, Mads Vinding og Alex Riel.

Mads Vinding og Alex Riel har spillet flere gange i galleriet i Plantagehuset med forskellige besætninger. De har været ”nemme” at lokke til Thisted på grund af det entusiastiske publikum, der altid har mødt dem her. Deres specielle musikalske humor har skabt en rigtig god kontakt mellem dem og tilhørerne.

Det samme kan siges om Pierre Dørge og New Jungle Orchestra, som også har besøgt Thisted flere gange. En af dansk jazz’ nye store navne, pianisten Kasper Villaume, spillede i Hestestalden med sin gruppe fra Morsø Gymnasium til en generalforsamling i den tidligere jazzklub i Thy.

Amatører og professionelle har mødt hinanden ved flere lejligheder. Bl.a. i opførelsen af Jan Erik Hansens musical Martin Luther King, hvor lokale jazzmusikere og amatørsangere optrådte sammen med Richard Boone og Etta Cameron. Efter en lang periode med koncerter i Plantagehuset med nogle af dansk jazz’ bedste jazzmusikere – Thomas Clausen, Marilyn Mazur, Josefine Cronholm, Thomas Franck, Hans Ulrik og mange flere – har det i de sidste år været småt med jazzkoncerter i Thy.

På et møde i Plantagehuset i juni 2007 blev jazzklubben “Jazz i Thy” stiftet. Formålet med jazzklubben er gennem en række jazzarrangementer at udbrede kendskabet til jazzmusikken og at give inspiration til lokale musikere.

De første sæsoner har virkelig levet op til de stolte traditioner. Musikerne har alle udtrykt stor tilfredshed med et godt spillested og et dejligt publikum. De vil meget gerne komme til Thy og spille igen. Med et medlemstal på 150 og medlevende og entusiastiske tilhørere til alle koncerterne har det været en forrygende start for Jazz i Thy. Det tegner godt for de kommende år. Den store opbakning betyder, at vi fortsat kan satse på høj kvalitet og variation i vores udbud af koncerter.

Vi har valgt at tilbyde et meget alsidigt program med blues, soul, swing, ny jazz, funk, vokal jazz mm. ,men også et program som samler mange aldersgrupper. Det har vi fået meget positiv respons på. Så vi fortsætter denne linje og synes at programmet for næste sæson må være det rene guf for jazzfolket i Thy.

På gensyn

Mvh
Bestyrelsen