Waidtløw 4:
Celebrating Dexter Gordon

Fredag den 17. marts kl. 20, Plantagehuset, Thisted

Billeder fra koncerten:

Waidtløw 4 celebrating Dexter Gordon
Claus Waidtløw
Jacob Christoffersen
Daniel Franck
Jeppe Gram

Den amerikanske tenorsaxofonist Dexter Gordon, der boede i Danmark fra 1962 til 1976 ville være blevet 100 år i år. Han var i den grad med til at sætte København på verdenskortet som den førende jazzby i Europa. Han spillede jævnligt på Jazzhus Montmartre og satte et kæmpe aftryk i dansk jazz. Med sit fantastiske spil og sit karismatiske væsen inspirerede han en hel yngre generation af danske musikere.

Claus Waidtløw er en af vores mest sublime saxofonister, Danish Music Award vinder og højt skattet blandt sine inden- og udenlandske kollegaer for sit melodiske og indlevende spil. Han har spillet med en række af jazzens store stjerner her i blandt John Scofield og Toots Thielemanns.

Dexter Gordon er en af Waidtløws favoritsaxofonister og med denne turné hylder han – og sætter fokus på – ”Long tall Dexters” betydning for dansk jazz.

Med sig har Waidtløw en sand stjernekvartet:
Jacob Christoffersen er en af vores ypperste pianister. Siden 2010 har Jacob – som Dexter i 60 ́erne – været en hyppig gæst på Jazzhus Montmartre, hvor han har ledet og/eller spillet med diverse konstellationer med internationale stjerner.

Gruppen fuldendes af to af dansk jazz ́s mest ombejlede og respekterede sidemen: Den groovende svenske bassist Daniel Franck og Jeppe Gram på trommer.

Glæd jer til en aften med Dexters kendte kompositioner og klassiske jazzevergreens, fremført af nogle af vores førende musikere – krydret med en anekdote eller to om ”Long tall Dexter”. Med de fire musikeres overlegne musikalske og instrumentale overskud, er der garanteret en intens, storswingende og nærværende jazzoplevelse af de helt store.

Line-up:
Saxofon: Claus Waidtløw
Piano: Jacob Christoffersen
Bas: Daniel Franck
Trommer: Jeppe Gram