Mathias Heise Kvintet

Fredag den 14. april kl. 20, Plantagehuset, Thisted

Mathias Heise

Mathias Heise var bare 8 år, da han ved et tilfælde blev opmærksom på mundharpen og kastede sin kærlighed på instrumentet.

I dag er han komponist, pianist og intet mindre end verdensmester i kromatisk mundharpespil – en titel, han vandt ved World Harmonica Festival som bare 20-årig. Derudover er både danske og internationale priser nærmest regnet ned over ham, bl.a. Årets nye jazzstjerne (2015) og Kronprinsparrets Stjernedryspris (2016).

Derudover har han blandt andet markeret sig som arrangør og komponist med albummet “The Beast”, hvor han sammen med DR Big Bandet har indspillet 8 originale numre.

Statens Kunstfond præmierede albummet med ordene: “Det er intet mindre end imponerende, at en 25-årig musiker laver en udgivelse med big band, hvor han selv har skrevet og arrangeret musikken samtidig med, at han optræder som en særdeles fremragende solist på projektet.”

Med sig på scenen har Mathias Heise et imponerende hold af nogle af Danmarks allerbedste jazzmusikere:

Jacob Christoffersen på klaver, Pelle Von Bülow på guitar, Rune Fog-Nielsen på bas, Andreas Svendsen på trommer.

Musikken, I kommer til at høre, vil primært være Mathias’ egne kompositioner, som også kan høres på Mathias Heise Kvintet’s kommende debut plade, der udkommer i foråret 2023. Men derudover har de også sange fra Toots Thielemans bagkatalog med samt nøje udvalgt sange fra jazzstandardernes verden.

Billetter købes i forsalg på: https://tikkio.com/tickets/34732-jazz-i-thy-mathias-heise-kvintet

Der kan tilkøbes billet til jazzbuffet leveret af Café Baghuset og serveret i caféen i Plantagehuset kl. 18.15.