Ellen Andersson

Fredag den 24. februar kl. 20, Plantagehuset, Thisted

Billeder fra koncerten:

Ellen Andersson
Heine Hansen
Thomas Fonnesbæk
Andreas Svendsen

Den svenske jazzsangerinde Ellen Andersson har på rekordtid markeret sig som et af de største navne på den svenske jazzscene.

Ellen Andersson har en af de mest personlige og særprægede stemmer i skandinavisk jazz lige nu. Hun har en sublim tekstformidling og melodifortolkning og er desuden en dygtig improvisator. Ellen Andersson lader sin stemme indgå som et ligeværdigt instrument og som en del af samspillet, hvilket giver musikken en helt unik sound.

Med udgangspunkt i det amerikanske standardrepertoire lader Ellen Andersson tradition møde nutid i personlige, nytænkte arrangementer, hvor leg møder alvor. Andersson er blevet mødt med begejstring af både publikum og anmeldere og er blandt andet blevet beskrevet som “en ny verdensstjerne”. Det er da heller ikke usandsynligt, at det store talent vil bringe hende langt, også uden for Europas grænser.

Ellen Andersson optræder her med et hold af de bedste, danske jazzmusikere:

Heine Hansen, klaver
Thomas Fonnesbæk, bas
Andreas Svendsen, trommer