Thofte/Thorsen Quintet

Fredag d. 28. oktober kl. 20, Plantagehuset, Thisted

Billeder fra koncerten

34-årige Rolf Thofte har i løbet af de seneste år etableret sig som en af de absolut mest markante jazztrompetister i sin generation. Han og tenorsaxofonisten og bebopveteranen Simon Thorsen indgik i 2015 et musikalsk ægteskab og Thofte/Thorsen Quintet blev født. 

I efteråret 2016 udkom debut-albummet ”Fermina” hvorfra nummeret ”Just Another Day” blev et af de mest spillede numre på DR P8 Jazz.

Thofte/Thorsen Quintet har med deres anden udgivelse, “Vol. 2” taget hul på et nyt kapitel med ny besætning og et nyt repertoire der trækker på inspiration fra Stevie Wonder, over de romantiske komponister til 50’erne og 60’ernes hardbop, som stadig er den stærkeste inspirationskilde. Musikken er sofistikeret og kompleks, men alligevel ligrefrem og tilgængelig med fokus på groove og swing og med en spilleglæde, der oser ud af de 5 musikere. Thofte/Thorsen Quintet rammer sit publikum såvel intellektuelt som emotionelt og har en fysisk gennemslagskraft, der gør det svært at sidde stille.

De to kapelmestre har følgeskab af Jacob Christoffersen, som er en af landets absolut førende pianister, kontrabassisten, Anders Fjeldsted samt trommeslageren, Henrik Holst.

“Thofte/Thorsen Quintet er en fin status på, at den klassiske jazz ikke er døden nær. Tværtimod er den vitalt nærværende.”  Niels Overgaard, Jazznyt

Line up:

Rolf Thofte: trompet
Simon Thorsen: tenorsax
Jacob Christoffersen, piano
Anders Fjeldsted: bas
Henrik Holst: trommer