Anders Gårdmand

Anders Gaardmand – barytonsaxofonist
Gæstesolist fredag 1. februar

Anders Gårdmand er barnefødt,(hvornår skulle han ellers være født), i København den 24.10.1955. Han blev i midten af -60erne slæbt med i Jazzhus Montmartre – af sin mor – og begyndte at spille saxofon i 1967.

A.G. trådte sine barne – og ungdomssko i det alternative rock- og popmiljø med navne som, Rugsted-Kreutzfeld, Shubidua, Soul Service og Anders Koppel frem til 1981.

Da var hans fødder vokset så meget at man ikke kunne få store nok sko i København, så A.G. rejste til New York, hvor han bosatte sig frem til 1993. Her gjorde han sin entré på r&b scenen, og spillede bl.a. med navne som Dr.John, Otis Rush, Etta James og han medvirker på Holmes Brothers albummet, ”In the Spirit” (Rounder), fra 1989. Anders spillede også med den mere avancerede ende af scenen. I 1987 indspillede han f.eks. med Lounge Lizards på cd’en, ”No Pain for Cakes” (Island).

Hjemkommet fra New York har han helt opgivet at gå med sko, tæerne stritter i alle mulige retninger; klassisk musik, jazz, blues, teatermusik, og hans instrumentarium er vokset fra tenorsaxofon til alle saxofoner, fløjte, altfløjte, basklarinet og klarinet, som han har studeret hos flere klassiske klarinettister, bl.a. Lee Morgan…….nej ikke trompetisten fra Jazz Messengers o.m.a., men soloklarinetisten fra det Det kgl. Kapel.

A.G. er en af de flittigste musikere i København og omegn, og har blandt mange spillet med, Aske Jacoby, Kjeld Lauritzen, Troels Jensen, Jesper Thilo og Copenhagen Art Ensemble.

Han medvirker desuden på Kenn Lendings, ”Heartache Motel” (Olufsen, 1993) og kan høres med sit eget band på ”La Fontaine Live” (Oluf-sen, 2001). AG blev i 1995 medlem af Tivoli Big Band og han har siden nytår 2003 været fast barytonsaxofonist m.m. i DR BIG BAND.

Cd’er med Anders Gårdmand, uden DR. Big Band.
”Bobo Moreno og Anders Gaardmand” (Music Mecca).
Holmes Brothers: ”In the Spirit” (Rounder, 1989).
Anders Gaardmand: “La Fontaine Live” (Olufsen, 2001).

 

1 thought on “Anders Gårdmand”

  1. Pingback: The Right Stuff

Der er lukket for kommentarer.