Jazz Kamikaze

Fredag 5. december 2008 i  Plantagehuset Thisted

Se billeder fra arrangementet

Jazz Kamikaze der består af
– Marius Niset (sax, guitar)
– Morten Schantz (piano)
– Daniel Heløy Davidsen (guitar)
– Kristor Brødsgaard (bas) og
– Anton Eger (trommer)

har i løbet af rekordfartplaceret deres navn solidt på den internationale scene.

Hvad der startede i begyndelsen af 2005 med triumferne i “Ung Jazz” og “Young Nordic Jazz Comets” er siden blevet fulgt op af den anmelderroste debutplade, “Mission I”, og et heftigt turnéprogram, der alene i 2006 talte over 50 koncerter i Europa, USA og Asien. I februar 2007 blev Jazz Kamikaze af en udenlandsk jury officielt udpeget som spydspids i den internationale lancering af dansk jazz, blot 2 år efter bandet blev grundlagt.

Det er ikke blot gruppens flotte sammenspil, der kan virke overvældende ved en ind imellem meget kraftig energiudfoldelse, men også de enkelte musikeres formåen. De er yderst talentfulde, er fantasifulde solister og har allerede nu et teknisk overskud, der er uforligneligt.” Frank Bücmann-Møller, Fyens Stiftstidende

2006 var et særdeles travlt år for de unge himmelstormere. Fra show-opening i “Danish Music Jazz Awards” i Store Vega via turnéer i bl.a. Finland,Kroatien, Tyskland, Belgien, Norge og Sverige til publikums 1. pris for bedste band og for bedste solist (Marius Neset) under Getxo Festival iSpanien.

I efteråret 2006 fløj piloterne til jazzens hovedstad, New York City, for at indspille sange til deres nye album. New York blev valgt af flere grunde. Delsopstod muligheden for at arbejde med nogle af branchens absolutte topteknikere, som bl.a har stået bag pladeproduktionerne for navne som MilesDavis, Wayne Shorter, Michael Brecker og Brad Mehldau. Derudover ønskede JazzKamikaze at præsentere nogle af New York’s nyeste navne somgæstesolister på enkelte numre. Trompetisten Matt Shulman, som i 2002 blev kåret som “Best Young Musician of New York”, optræder på 2 numre,mens rapperen Big D fra Ultramagnetic MC’s tilfører lidt New York-slang på et nummer. Endelig optræder en strygerkvartet på pladens afsluttende nummer. Om den nye plade siger JazzKamikaze: “Travelling at the Speed of Sound” er i høj grad stadig i “Kamikaze-traditionen” med energisk powerjazz, men pladen præsenterer også helt nye sider af bandet med større kontrastfyldte og eftertænksomme numre, som peger i nye retninger.”

“Når det drejer sig om at trykke den af, så er der ingen gruppe herhjemme, som kan hamle op med de fem musikere i Jazz Kamikaze” Boris Rabinowitsch, Politiken