Go Global – en verden af musik

Fredag 5. september 2008 Thisted Musikteater

Go Global er et stort musikprojekt der tager udgangspunkt i en højere grad af internationalisering og globalisering – Region Nordjylland åbner sig mod verden. Begrebet verdensmusik (world music) skyller ind over den vestlige verden og dermed også Danmark. Dog er Nordjylland ikke rigtig kommet med på denne bølge. Det skal dette projekt bl.a. råde bod på.

Go Global festivalen skal udbrede kendskabet til verdensmusikken og skærpe nordjydernes interesse – såvel på spillesteder, indenfor musikundervisning, på koncertfronten og blandt nordjyske kunstnere. Projektet vil være markant og vil bidrage til at sætte Nordjylland og verdensmusikken på det kulturelle landkort. Projektet skal ligeledes indeholde elementer med oplevelsesøkonomisk tilsnit.

Go Global projektet tilstræber at være nytænkende og at ramme bl.a. følgende tre udviklingskriterier: udvikle publikums og musikeres interesse for verdensmusik – støtte op om det verdensmusikalske vækstlag – formidle en publikumsudvikling i forhold til spillesteder og det nordjyske koncertmiljø.

Urt og Jazz i Thy arrangerer koncerten med Habib Koite & Bamada