Sophisticated Ladies feat. Christina Dahl play spirituals

Fredag d. 29. oktober 2010 i Plantagehuset i Thisted 

Se billederne fra koncerten

 

Så er det Damernes aften. Jazz i Thy byder velkommen til Feminint swing med rå kanter.

Jazztrioen Sophisticated Ladies har eksisteret siden 1987 og har i samme periode akkompagneret mange solister – særligt den nu afdøde sanger og basunist Richard Boone, og senest vores store sanger og Liva Weel-fortolker Ulla Henningsen.

Gruppen har en egen stil med et strejf af den danske tone – i respekt for både jazzens traditioner og vore egne nordiske rødder. Repertoiret består af jazz-standards i egne arrangementer samt originalkompositioner, og musikken spænder vidt, fra det underspillede og underfundige til det mere ekspressive og innovative.

Alle tre musikere besidder et stærkt personligt udtryk – dette har for Benita Haastrups vedkommende betydet, at hun i 1998 modtog Ben Webster-prisen for sit altid engagerede, udadvendte trommespil og sin smittende spilleglæde.

Gruppen tager  kendte og mindre kendte spirituals og hymner under kærlig behandling og serverer dem på deres helt egen særlige måde – Amazing grace, Swing low sweet chariot, His eyes on the sparrow, The wedding, Hymn to freedom……

De sidste 2 år har Sofisticated Ladies og Christina Dahl turneret med deres meget roste Ellington projekt og “mesterens musik” vil selvfølgelig stadig også være at finde i deres repertoire.

Sophisticated Ladies Trio:
Marie Schmidt – piano, Helle Marstrand – kontrabas, Benita Haastrup, trommer/perc.
www.benita.dk

Christina Dahl, saxofon/klarinet – en af de mest personlige og ekspressive saxofonister på den hjemlige jazzscene i øjeblikket.
http://www.christinadahl.dk