Jørgen Emborgs Kvintet – Statements

Lørdag d. 29. januar 2011 i Plantagehuset i Thisted 

Se billederne fra koncerten med Statesments

Pianisten og komponisten Jørgen Emborgs musik har altid haft en særlig stærk melodisk kerne, som er genkendelig hvad enten han skriver instrumentalmusik, vokaljazz, børnemusik, blæserkvintetter eller korværker.

” Hvem andre herhjemme kan skrive en sang, der allerede efter første gennemlytning forekommer lige så bekendt som original? ” skrev Jørgen Siegumfeldt i Politiken i en anmeldelse af CD´en Ships in the night fra 1993.

Det publikum, der møder op i Plantagehuset d. 29.januar, vil opleve en musik, der på samme tid som den udfordrer lytteren også tager ved hånden, fordi Emborgs opfattelse af begrebet musik indebærer en melodiøsitet, der er vigtigere end alt andet.

CD´en Statements fra 2008 er som altid præget af denne prioritering, og musikerne, der er med denne aften, vil gøre alt for at yde denne musik retfærdighed.

Foruden kapelmesteren på tangenter medvirker guitaristen Søren Lee, den svenske saxofonist Pelle Fridell, bassisten Jesper Bodilsen og trommeslageren Jonas Johansen. Et hold af skandinaviske elitemusikere, der er garanter for en musikoplevelse på højeste niveau. Mød op og bliv beriget.

http://www.jorgenemborg.dk/