Koppel, Andersson, Lund

Fredag d.27.januar 2012  i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Saxofonisten Benjamin Koppel, bassisten Thommy Andersson og trommeslageren Morten Lund er alle garvede og kritikerroste musikere, som optræder i en række forskellige konstellationer. De er alle tre nogle af Danmarks fremmeste og teknisk mest velbegavede jazzmusikere. De har hver for sig turneret verden rundt og samles denne aften i en helt ny og unik konstellation, hvor instrumenternes samspil er i centrum.

Trioens swingende kammer-jazz lægger sig klaverløst i kølvandet på det klassiske trioformat. Koppel/Andersson/Lund’s repertoire er et fantastisk mix af groovy klassikere fra jazzhistorien blandet med egne, nyere melankolske kompositioner med en nordisk lyd.

Vi bevæger os i et bredt spektrum, der går fra de smukke, stille jazzballader med den enkle melodi, og hele vejen ud til de grov-swingende, kraftfulde grooves, der kun kan spilles af musikere af denne karat.

Morten Lund:

Morten Lund er ikke blot en af landets bedste og mest eftertragtede og anmelderroste trommeslagere, men har i de seneste år markeret sig stærkt på den internationale jazzscene. Som medlem af den Italienske stjernepianist Stefano Bollani´s trio med makkeren Jesper Bodilsen på bas turnerer Morten i øjeblikket verden rundt på de største scener og festivaler, ligesom de for nyligt har fået deres eget TV program i Italien med live jazzmusik!

Morten har medvirket på mere end 100 albums og bliver ofte rost for sit sprællevende, dynamiske, humoristiske – og ultrakreative trommespil – ikke ulig hans musikalske “far” og forbillede – trommelegenden Alex Riel.

Benjamin Koppel:

Alsidighed og innovation er blandt nøgleordene for den anerkendte og prisbelønnede saxofonist Benjamin Koppel, der allerede som 15-årig dannede sit første band og siden har udgivet over 25 albums i eget navn. Ligesom sin far, komponisten og hammondorgel-spilleren Anders Koppel og sin farfar, pianisten og komponisten Herman D. Koppel, komponerer Benjamin Koppel både musik, og er også selv udøvende musiker. Benjamin Koppels eget instrument er saxofoner i alle størrelser. Dem spiller han både klassisk, jazz, pop, og rock på. Som komponist er Benjamin Koppel en meget alsidig herre, og inspirationen finder han i alt fra Michael Jackson til Messian over Stevie Wonder, Sonny Rollins, Beethoven og Bartók. I midten af 90erne stiftede Benjamin Koppel Mad Cows Sing, et ensemble bestående af musikere med både klassisk og rytmisk baggrund. Alsidigheden indenfor den rytmiske musik kommer også til udtryk som medlem af rock –pop orkesteret Moonjam.

Han har optrådt og indspillet plader med en perlerække af store jazznavne såsom Larry Goldings, Bill Stewart, Al Foster, John Abercrombie, Phil Woods og mange, mange flere. Hans samarbejde med Kenny Werner har kastet fire plader af sig, og flere er på vej.

Thommy Andersson:

Den kritikerroste svenske bassist Thommy Andersson har i årevis været blandt de mest efterspurgte bassister i Skandinavien. Han har været sideman i et hav af konstellationer og har spillet indenfor de fleste genrer – fra pop til bop, fra punk til heavy til nordisk jazz og avantgarde. Han spiller bl.a. med i Pierre Dørges New Jungle Orchestra, Ibis, Dynamite Vikings og Pellecoustic Quartet. Derudover har han udgivet soloalbums, hvor bl.a. ”Wood Blood” fra 2008 høstede en 6-hjertet anmeldelse i Politiken.