Thomas Clausen trio

Fredag d.15.marts 2013 kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten

Thomas Clausen Trio er et begreb i dansk jazz. Med sin første trio – den med Niels-Henning Ørsted Pedersen og Aage Tanggaard – slog han allerede i starten af 1980’erne sit navn fast som en af de helt store danske jazzpianister.

Siden hen har de fleste førende danske rytmefolk været med i trioen: Alex Riel, Mads Vinding, Jesper Lundgaard m.fl.

I 2006 dannede han sin nye – og fjerde – jazztrio, der rummer det måske største bastalent på den danske scene lige nu, Thomas Fonnesbæk, og den meget elegante og efterspurgte trommeslager Karsten Bagge.

Trioen danner  en perfekt ramme for Clausens personligeklaverspil og vidtfavnende musikalske univers.

I en helt ung alder begyndte Thomas Clausen at spille med jazzens store. Han kunne blandt andet ofte høres i det ”gamle” Jazzhus Montmartre, hvor han kom til at akkompagnere en række internationale jazzstjerner : Ben Webster, Elvin Jones, Jan Garbarek, Joe Henderson, Phil Woods, Lee Konitz, Stan Getz, Chet Baker m.fl.

Den nu 63-årige Thomas Clausen bevæger sig altid dybt dedikeret, frit og virtuost mellem genrerne, men den helt akustiske piano- jazz trio, uden dikkedarer, står hans hjerte meget nær.

Thomas Clausen, piano, komponist
Thomas Fonnesbæk, kontrabas
Karsten Bagge, trommer

www.thomasclausen.com