Stefano Bollani Trio

Lørdag d.6.april 2013  i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten

Høj international klasse kendetegner denne jazztrio med Stefano Bollani på piano, Jesper Bodilsen på bas og Morten Lund på trommer.

Stefano Bollani rangerer indenfor den absolutte elite af vore dages jazzpianister. Ikke bare emmer hans spil af musikalitet og finesse, hans legesyge og livsglæde er også uden sidestykke noget sted i jazzen i dag. I Bollani finder man modsvaret til den hyppige beklagelse om, at jazzens kunstneriske raffinering er sket på bekostning af dens folkelighed og humør. Bollani er en dybt poetisk pianist, men også en gudsbenådet entertainer.

Jesper Bodilsen og Morten Lund har spillet sammen i mange år. De er blevet en efterspurgt rytmegruppe på den internationale jazzscene og belønnet med henholdsvis Django d’Or-prisen og Ben Webster-prisen.

Trioens koncerter i Danmark og i udlandet bliver rost til skyerne. Flere toneangivende festivals i verden har lagt scenegulv til deres optræden – blandt andre den verdenskendte UMBRA Jazz Festival i Italien. De har trukket fulde huse på den legendariske BIRDLAND Jazz Club i New York, og deres plader bliver solgt i tusindtal.

Som Jesper Bodilsen siger:

– Det fascinerende ved at spille sammen med Stefano er, at han er så tindrende musikalsk. Du ved aldrig, hvad der kommer. Du ved kun, at det er enormt inspirerende. Han har evnen til at forene leg og humor i sit spil med noget meget dybsindigt.

Det får man rig lejlighed til at opleve, når de spiller i Plantagehuset.

www.jesperbodilsen.dk

www.stefanbollani.com

http://mortenlund.dk/