Jazz på dansk

Fredag d.26.oktober 2012 kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten    ( Tegningerne er udført af Debora Damgaard-Hansen )

Det er tid til forandring, når Martin Schack og venner tager danske klassikere under jazzkniven med projektet Jazz på Dansk. Nogle af de mest elskede melodier bliver iført nye klæder, og du kan se frem til alt fra smukke ballader til gyngende jazz.

Martin Schack Kvartetten tilføjer elementer fra jazzen ud fra arrangementernes karakter, men bevarer samtidigt respekten for de oprindelige melodier. Således kan du nyde klassikeren Den danske sang er en ung blond pige som en samba og Visen om de atten svaner som blues.

Til projektet har Martin Schack allieret sig med nogle af de allerbedste. Morten Ramsbøl på bas, Bo Møller på guitar og Karsten Bagge på trommer spiller med så megen musikalsk tyngde og indføling, at det ikke er uden grund, at de er så efterspurgte.

Selv sidder Martin Schack ved pianoet. Her fabulerer han frit over melodierne med en rytmisk timing, der er suveræn. Han spiller dele af den oprindelige melodi, nogle gange bare en stump,. Han improviserer og digter videre på melodierne, men hele tiden har han melodien i hjertet.

Tilsammen giver de fire musikere de udvalgte sange en helt ny bund, hvorfra de kan gro og udvikle sig. Så kom og oplev hvordan det lyder, når klassikerne får et jazzet løft.