Orfeu

Jazz i Thy og Stenbjerg Kro præsenterer ORFEU

Lørdag d.18.august 2012 kl.20 på Stenbjerg kro

Se billederne fra Jazz på Stenbjerg Kro

Navnet Orfeu er inspireret af Orfeus fra den græske mytologi, som måtte spille ”så stok og sten måtte danse” for at få sin elskede op fra underverden. Det synes vi er en meget god ambition at have (- selvom historien om Orfeus og Eurydike faktisk endte skidt). Navnet er også inspireret af sangene ”Samba de Orfeu” og ”Black Orpheus” af den afdøde brasilianske guitarist Luiz Bonfá.

 

Orfeu har eksisteret i 15 år, og ambitionen er at spille musik, som i bred forstand kan karakteriseres som jazz, men ikke i traditionel swingtradition. Musik, som henter inspiration i niche-områder indenfor jazz, og fra anden rytmisk musik, ikke mindst latinamerikansk og afrikansk musik (samba, calypso o.lign.) og funk. – Og ikke at forglemme den nutidige udgave af New Orleans-traditionen, ofte betegnet som ”second line”. Alt i alt hvad man kunne kalde funky, latinamerikansk inspireret jazz, – for nu at kalde barnet noget.

 

At arrangementerne får et stærkt rytmisk, funky twist er også affødt af den instrument-sammensætning som Orfeu har. En markant rytmesektion med både trommeslager og percussionist, – en ditto harmonisk med klaver, guitar og bas, og i front trompet og tenorsaxofon. Så, jo, – der er standardnumre på repertoiret såsom ”Satin Doll” og ”Billie´s Bounce”, ”Summertime”, ”Autumn leaves” og ”Cantaloupe Island”, men de lyder måske ikke helt som de plejer. Og derudover er der så mindre kendte, som vi gerne vil være med til at gøre mere kendte.

 

Orfeu består af musikere fra Thisted og omegn. Musikere som har spillet alt muligt fra selskabsmusik, teatermusik, rock, pop og jazz i orkestre som ”Strawberry Fields”, ”Dr. Jazz”, ”Fluks”, ”Mary’s Garden”, Hjemmeværnets Brass Band, Thisted Garden m.m. Folk som primært er fyraftensmusikere, men har spillet siden de kunne holde på et instrument. Derudover har flere medlemmer i en længere årrække arbejdet fuldtid som musikunder-visere.

 

Orfeu har i flere omgange deltaget i venskabsbyjazz, som Nykøbing Mors i mange år havde med sine norske og svenske venskabsbyer Flekkefjord og Bollnäs, og spillet til offentlige såvel som private arrangementer i Nordvestjylland i jazzklubber, musik-foreninger, til ”Livø Jazzfestival”, træskibssejlads Limfjorden Rundt, ”Post Danmark rundt” m.m.

 

Orfeu er:

Mikael Bertelsen, guitar

Jørgen Bådsgaard, el-bas

Lars Nielsen, klaver/keyboard

Peter Nilsson, trommer

Henning Mayann, percussion

Jakob Enevoldsen, trompet

Jørgen Østergaard, tenorsax og kapelmester

www.stenbjerg-kro.dk