CAROLINE HENDERSON

(duo m. Nikolaj Hess)

Lørdag den 5.april 2014 kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten her

CAROLINE HENDERSON PÅ DUO TURNÉ I FORÅRET 2014

Caroline Henderson udgav den 25. marts 2013 sit seneste album ”Lonely House”, et album hvor hun har valgt at fortolke sange af den store tyske komponist Kurt Weill.

Anmeldelserne af albummet har været helt forrygende. Politiken gav 5 stjerner og skrev bl.a.: ”Imponerende eventyrlysten – En musikalsk vision – og det må man kalde det – med afsæt i Caroline Hendersons filmiske gennembrudsværk ’Cinemataztic’ fra 1995, og naturligt udviklet dybere og dybere ind i den på én gang dramatiske og svale jazz, som Caroline Henderson har dyrket og udviklet sig inden for de sidste mange år.”

5 stjerner fra Gaffa blev det også, og med på vejen fulgte bla. ordene: ”Henderson udstråler endnu engang, at hun er et naturtalent som jazzvokalist, at hun har en særegen ’instrumental’ tyngde, og at hun på troværdig vis kan gøre sig til ét med sit materiale.”

Caroline Henderson har i efteråret 2013 været på turné med sit band og spillet de nye sange, krydret med hendes evergreens fra bagkataloget, men i foråret 2014 vil Caroline igen være på duo turné, hvor det i modsætning til de store koncerter med hele bandet er en helt anderledes og langt mere intim oplevelse at høre Caroline og Nikolaj Hess. Der vil være en tættere og mere umiddelbar kontakt mellem kunstner og publikum, som giver Caroline mulighed for at gå i dybden med sangene og formidle historien og følelserne i øjenhøjde med publikum.

Nikolaj Hess er uddannet på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Han har vundet guldmedalje i Berlingske Tidendes konkurrence for komposition af ikke-klassisk musik . Han har tilbragt 6 måneder i Afrika for at studere og spille afrikansk musik. En stor del af hans musikalske virke foregår i New York . Nikolaj Hess er en fokuseret og dog vidtfavnende pianist med et bemærkelsesværdigt bredspektret udsyn og musikalsk udtryk.