Katrine Suwalski sekstet

Another world

Fredag d.29.november 2013  kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten      og  Video fra koncerten 

Katrine Suwalski, tenorsaxofonist, komponist og kapelmester, har figureret på den danske world – og jazzscene i adskillige år, og har i særdeleshed gjort sig bemærket gennem de sidste ti år, hvor hun har spillet sammen med en håndfuld erfarne musikere i den konstellation, der førhen hed ’Ghanaian Inspiration’. Another World, som ensemblet kalder sig nu, består bl.a. af en meget stærk rytmegruppe – den Ghanesiske percussionist Ayi-Solomon, som vi ved flere lejligheder har haft fornøjelsen af at opleve i Jazz i Thy, bl.a. i New Jungle Orchestra, og den sprudlende og humørfyldte Benita Haastrup fra gruppen Sophisticated Ladies . Med rødderne plantet i såvel europæiske som vestafrikanske rytmer skaber de et kraftfuldt og eksperimenterende univers, en frodig grobund for farverige improvisationer fra de legesyge solister.

Bandet spiller fortrinsvis Katrine Suwalskis egne kompositioner. Som komponist er Katrine Suwalski inspireret af blandt andre: Duke Ellington, Thelonius Monk, Charles Mingus og Abdullah Ibrahim.
Musikken koncentrerer sig om livskraft og poesi og skal kort sagt bare høres.

Orkestret Another World består af:

Katrine Suwalski – Saxophone
Lis Wessberg – Basun
Rikke Schelde – Piano/Vokal
Jens Skou Olsen – Kontrabas
Ayi Solomon – Percussion
Benita Haastrup – Trommer

www.suwalski.dk