Thomas Albæk Jakobsen’s Kvintet FLUX

Voyager

Lørdag den 16.april 2016 kl.20 i Plantagehuset, Thisted

Efter udgivelsen af det anmelderroste debutalbum Relationships (2013) og et års tid med koncerter stod det klart, at FLUX måtte i gang med at indspille et nyt album. Nye kompositioner var kommet til hen ad vejen og klaverstolen overtaget af den internationalt anerkendte pianist Søren Møller.

Thomas fortæller:
“Hvor Relationships handlede om mine relationer til personer, steder og oplevelser er musikken på Voyager et øjebliksbillede på den rejse, FLUX har været på de seneste år. Resultatet er en mulighed blandt flere, hvor ideen har været at tilbyde lytteren en musikalsk rejse gennem det komponerede og det improviserede.”

Processen har været med til at udbygge og understøtte den sound, FLUX har nu – og som de har arbejdet med på det nye album, der har fået titlen Voyager. En titel, der stærkt inspireret af de små improvisationer i overgangene, binder musikken sammen til en sammenhængende fortælling og oplevelse – både live og på albummet.

Om FLUX
FLUX har sine rødder i Nordjylland, men orkestrets medlemmer er spredt for alle vinde, hvor de arbejder med projekter både nationalt og ikke mindst internationalt. For en del af medlemmerne i FLUX startede det musikalske samarbejde allerede i JazzNord Ensemble i 2008.

Ole Visby – tenor sax, klarinet og bas klarinet

Michael Møller Porsborg – guitar

Søren Møller – piano og rhodes

Kenneth Dahl Knudsen – bas

Thomas Albæk Jakobsen – trommer, perkussion og elektroniske effekter