Offpiste Gurus med blæs

In Case of Fire

Fredag den 18. marts 2016 kl. 20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten med Offpiste Gurus

Offpiste Gurus lægger vejen forbi Jazz i Thy.
Med sig har de sangene fra deres ny anmelderroste indie-jazz album In Case of Fire og ikke mindst 3 gæstemusikere.

Som skiløberen, der opsøger den uberørte sne uden for pisterne, bevæger Offpiste Gurus’ musik sig også uden for og på kryds og tværs af både veloplyste pister og mindre befærdede stier.

I Offpiste Gurus’ musikalske landskab mødes sanger-sangskriverens kærlighed til den personligt vinklede historie med en blåtonet skandinavisk indie-jazz. Offpiste Gurus er sangerinde og sangskriver Trinelise Værings og saxofonist og komponist Fredrik Lundins “fællesbarn”. Sammen med bassisten Thomas Vang trommeslageren Jeppe Gram og producer Nikolaj Nørlund har de lavet et råsvingende, håndspillet og fortrinsvis akustisk album, hvor der er blevet skåret helt ind til kernen af hver enkelt sang, så både Trinelises Værings stemme og Fredrik Lundins saxofoner får masser af plads til at udfolde sig omkring en række sange med historier og iagttagelser fra det virkelige voksenliv

Ved Koncerten i Thy har de tre gæster med: Bent Clausen på vibrafon, Mia Engsager på basun og Claus Løhre på bas basun og tuba.

Denne uortodoxe besætning; vokal, saxofon, bas, trommer, herrekor og banjo med brass, vibrafon og klaver, lægger en skiftevis tør og sumpet, tilbagelænet og inciterende, sofistikeret og skramlende grund fuld af kontraster og dynamik.

Offpiste Gurus har været forbi Thy før, og vi glæder os til at få dem tilbage.

Fra anmeldelserne af In Case of Fire.

“a Danish band that pulls together the pop sensibilities of the indie world with the slow soulful lilt of a jazz ensemble” Nordic Spotlight (Amerikansk musikblog)

“Dybt originalt og helt ud over grænsen for, hvad der er jazz, rock punk, rockabilly og eksperimentelt”…… “det er en plade, der skal høres om og om igen for rigtigt at fatte, hvor langt fremme Væring og Lundin er.” Jazzspecial

Endnu et modigt og kompromisløst kunstnerisk opgør med fastlåste genrer”…)”Offpiste Gurus står for modig og seriøs kompromisløshed.” Gaffa.

“ tilbagelænede udtryk, giver Væring lov at stråle så cool som en dansk Rickie Lee Jones” Politiken

“In Case of Fire” forteller oss, at vi har med noe av det hippeste av sjangerutslettende musikk å gjøre som har kommet ut på lang tid.” Tor dejazz (Norsk jazzblog)

“de nøje udvalgte og tilsatte ingredienser i deres meget personlige musik-cocktail, der på mesterlig vis undgår at placere sig i bestemte genrekasser”. Concerto (østrigske musikblad)

Videoer fra koncerten: