Mads Tolling Quartet feat. Jacob Fischer

En hyldest til Svend Asmussen

Fredag den 26. februar 2016 kl. 20 i Plantagehuset, Thisted

Se billederne fra koncerten her

Svend Asmussen fylder 100 år – med Mads Tolling Quartet feat. Jacob Fischer

Der er stolte danske traditioner, når det handler om at spille en god jazzviolin. Den nu 99-årige Svend Asmussen kan fortsat vække opsigt i USA, og samme sted – med fast adresse i San Francisco – slår Mads Tolling med succes sine folder. Han har boet over there siden 2000, hvor musikstudierne på Berklee i Boston begyndte. Allerede få år efter blev der lagt mærke til den talentfulde og viljestærke musiker, som har spillet med store navne som Stanley Clarke, Kenny Barron og Joe Lovano og vundet to Grammy Awards med Turtle Island Quartet.

Lige siden Mads som 15-årig ringede til Svend Asmussen, har de to holdt kontakten vedlige, og udover at Mads Tolling fik det råd, at han skulle lytte til Stuff Smith, forærede Svend Asmussen ham en stor del af sin nodesamling – med adskillige håndskrevne imellem.

Kvartetten består denne aften foruden Mads Tolling af den uforlignelige guitarist Jacob Fischer, der var medlem af Svend Asmussens kvartet i over femten år. Bas og trommer trakteres af så kompetente folk som Morten Ankarfeldt og Karsten Bagge.

Programmet bliver et mix af Svend Asmussens samarbejde med Ulrik Neumann og hans nyere kvartet og selvfølgelig nogle af Asmussens kendingsmelodier som ”June Night” og ”Scandinavian Shuffle.” Dertil kommer et par af Tollings og Fischers egne kompositioner.

  Videoer fra koncerten: