Vuust & Parks

Fredag den 23.oktober 2015  kl.20 i Glassalen, Thisted Musikteater

Billeder fra koncerten

Her er en unik chance for at opleve en duo med fremtrædende eksponenter for henholdsvis dansk og amerikansk jazz: Den danske tenorsaxofonist Christian Vuust og den amerikanske verdensklasse-pianist Aaron Parks. Det kreative brændstof er kærligheden til den gode sang. Hver sang rummer en historie, som Vuust og Parks forsøger at fortælle ved hjælp af toner og klange.

Carl Nielsen møder Billie Holiday

Christian Vuust udtaler: “Igennem vores samarbejde er det gået op for os at vi begge har en stor kærlighed til ‘den gode sang’. Det være sig danske højskolesange, Carl Nielsen-sange og revyviser, men også amerikanske Billie Holiday-klassikere m.m. Vi blev hurtigt klar over at der her var kunstnerisk brændstof til at indspille og turnere med fortolkninger af hinandens yndlingssange.”

Christian Vuust & Aaron Parks er resultatet af et frugtbart transatlantisk samarbejde, der begyndte i New York City i 2013. Det mundede ud i indspilningen af det anmelderroste album ‘Urban Hymn’ (i selskab med Ben Street og Jeff Ballard). Pressen skrev: “Et ægte kunstværk af sofistikeret skønhed” (allaboutjazz.com) og “Et helt fantastisk album. En af mine absolutte 2014-favoritter!” (jazznyt.com). I marts 2014 var Vuust og Parks på en vellykket kvartet-turné (Politiken gav 5 hjerter for den udsolgte koncert i København).

Deres sammenspil er præget af lydhørhed og intimitet. De deler en udogmatisk og åben tilgang til at spille jazz, inspireret af både folkemusik, populærmusik, kirkemusik og klassisk musik. Musikken bærer præg af mødet mellem den nordiske og amerikanske jazzspillestil.

Christian Vuust (Aarhus, Danmark) har i mange år været aktiv som saxofonist og komponist på den skandinaviske jazzscene i samarbejder med bl.a. Lars Jansson (S), Alex Riel, Audun Kleive (N), Jakob Bro m.fl. For nylig DMA-nomineret for albummet ‘Urban Hymn’, anmelderrost i USA, Tyskland, Japan og herhjemme. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. “Jazzkunst på højt niveau”, skrev Berlingske om Vuust.

Aaron Parks (New York City, USA) er en af tidens førende og mest spændende jazzpianister – på trods af sin unge alder (31 år). Han debuterede fornylig på det toneangivende pladeselskab ECM Records og har indspillet i eget navn for Blue Note Records. Han har spillet med Joshua Redman, Gretchen Parlato, Kurt Rosenwinkel m.fl. Han bliver sammenlignet med Keith Jarrett og Brad Mehldau i denne 5-stjernede anmeldelse, hvor han også beskrives som havende “world-class improvisational flair”: www.marlbank.net/reviews/1085-tree-of-life

Musikeksempler: Lyt til indspilninger med Christian Vuust & Aaron Parks her: Månestrålen (Aage Stentoft, 1939): https://soundcloud.com/christianvuust/manestralen-ramix

www.christianvuust.com