Christian Vuust & Pablo Held – Storytelling

Kærligheden til den gode sang

Lørdag den 25.marts 2017  kl.20 i Plantagehuset

I marts 2017 bliver der en unik chance for at opleve den danske tenorsaxofonist Christian Vuust og den tyske pianist Pablo Held. En duo der dyrker både nordisk og centraleuropæisk jazz. Vuust har valgt at sætte lys på den stærke europæiske jazztradition ved at invitere det tyske kæmpetalent Pablo Held med på turné. Han har sin unge alder til trods gjort sig internationalt bemærket i samarbejder med John Scofield, Chris Potter m.fl.

Det kreative brændstof er kærligheden til den gode sang. Hver sang rummer en historie, som duoen vil formidle ved hjælp af toner og klange. Repertoiret bliver især danske sange, men også nogle afstikkere til den amerikanske jazztradition. Der bliver bl.a. numre fra Vuusts anmelderroste Storytelling-album.

Koncertformen er lidt anderledes derved at Christian Vuust fortæller små historier om sangene, om de fine sangtekster, om sangskrivernes liv etc., så publikum forhåbentlig får en ny oplevelse ud af at høre fortolkninger af sange, som de troede at de kendte godt i forvejen.

Vuusts og Helds sammenspil er præget af lydhørhed og intimitet. De deler en udogmatisk og åben tilgang til at spille jazz, inspireret af både folkemusik, populærmusik, kirkemusik og klassisk musik. Musikken bærer præg af mødet mellem den europæiske og amerikanske jazzspillestil.

Christian Vuust (f. 1964). Tenorsaxofonist fra Aarhus. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. Har i mange år været aktiv som musiker og komponist på den skandinaviske jazzscene. Udgav i 2015 det anmelderroste duoalbum Storytelling sammen med pianisten Aaron Parks (US). Blev i 2014 DMA-nomineret for sit album Urban Hymn, som blev flot modtaget i bl.a. USA, Tyskland og Japan: “Et ægte kunstværk af sofistikeret skønhed” (allaboutjazz.com).“Jazzkunst på højt niveau”, har Berlingske skrevet om Vuust.

Pablo Held (f. 1986). Pianist fra Köln. En ny klaverkomet på den europæiske jazzscene. Spiller bl.a. også med John Scofield, David Liebman og Chris Potter. Det førende amerianske jazzmagasin DownBeat kårede Held og Scofields nye album til et af årets bedste i 2015. Pablo Held har turneret verden rundt og modtaget et væld af priser. Se også www.pabloheld.com .

Musikeksempler: https://soundcloud.com/christianvuust/sets/storytelling-christian-vuust-pablo-held/s-8orrc