Blanco y Negro

Lørdag den 22.april 2017 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten her

Så er der dømt en forrygende cubansk jazzaften. Den kendte danske trommeslager Jonas Johansen har dannet et nyt band – Blanco y Negro. Efter et ophold på Cuba fik Jonas kontakt med bassisten Yasser Morejon og på Cph. Jazzfestival spillede han sammen med den fantastiske congaspiller Eliel Lazio og DR Big Band.

De tre startede fluks Blanco y Negro og turnerede i nogle år. Under en jamsession en hed sommerdag i 2014 dukkede pianisten Abel Marcel op, og så var der skabt den helt rigtige forbindelse mellem nordisk og cubansk jazz, for udover at kende den cubanske tradition er han også en levende improvisator i moderne jazz. Som kronen på værket fulgte den store svenske saxofonist Karl-Martin Almquist , som netop var startet i DR Big Band, med. Efter 2 turneer for fulde huse lander de i Thy i 2017.

Glæd jer!