Thomas Clausen Quartet

Thomas Clausen Quartet feat. Tomas Franck
Lørdag den 26.november  kl.20 i Plantagehuse

Thomas Clausen, klaver Karsten Bagge, trommer – Thomas Fonnesbæk, bas – Tomas Franck, sax

Se billeder fra koncerten her

Efter vellykkede turnéer med trommelageren Billy Hart i 2014 og 2015 kommer pianisten Thomas Clausen og saxofonisten Tomas Franck i november 2016 rundt med Clausens faste trio. På bas er Thomas Fonnesbæk og på trommer Karsten Bagge.

Kvartetten har spillet koncerter i København i løbet af 2015 og 2016, blandt andet en direkte koncert i den københavnske jazz-kanal, Radio Jazz. Numrene er hovedsagligt Clausens melodiske, gennemarbejdede kompositioner – som på kvartet-pladen “Blue Rain” og trio-pladen “Sol” (fra 2012). Enkelte standards kan dog snige sig ind. For eksempel Otto Frankers “Dansevise”.

Den nuværende Thomas Clausen Trio har spillet sammen siden 2006, hvor første projekt var indspilningen af Cd’en, “Back to Basics”. Her genfortolkede gruppen en række kendte standards. Siden er det blevet til endnu en trio-udgivelse, “Sol”, denne gang næsten udelukkende med Clausen kompositioner. Trioen udgjorde grundstammen i Clausens SEXTET i 2008-12, hvor blandt andet Cd’en “Spanish Blue” (2008) blev indspillet. Desuden har trioen været fast akkompagnement for sangerne Mona Larsen (hendes CD, “Grains of Sand” fra 2009), Claude Chicon og Cecilia Heick Engelbrecht (på flere Cder).

Glæd jer til at høre en intens jazz-koncert i topklasse.

Tomas Franck, Thomas Clausen, Karsten Bagge og Thomas Fonnesbæk svinger som bare…. Publikum kan se frem til en fænomenal, musikalsk improviseret rejse. En rejse, hvor man som lytter/tilskuer bliver inkluderet og går fra koncerten med forventningerne indfriet og fornemmelsen af, at man her har været med i skabelsesøjeblikket – lige der hvor musikken opstod!

Glæd dig. Det bliver svingende, lyrisk, vildt og smukt.

Tomas Franck har gennem de sidste 30 år slået sit navn fast som Skandinaviens svar på John Coltrane.
Han har indspillet en lang række Cd’er i eget navn. Hans tætte og virtuose spil har kunnet høres i et tæt samarbejde med blandt andet trompetisterne Jens Winther og Anders Bergcrantz.

Karsten Bagge er en af vores fineste og dygtigste trommeslagere med en usædvanlig fin klang og et virkelig smagfuldt og lydhørt spil. Karsten Har spillet med en lang række kendte bands og musikere fra Ensemble New, Jesper Thilo, Henrik Gunde til Kristian Jørgensen mm Han skriver sine egne fine kompositioner, som han bl.a. har indspillet med et par fine amerikanske musikere, pianisten Kevin Hayes og bassisten Scott Colley.

Thomas Fonnesbæk er en af Danmarks mest efterspurgte bassister og har – specielt i Jazzhus Montmartre – vist sig værdig til benævnelsen “NHØP’s arvtager. Han spiller med alle mulige kendte musikere, fx Lars Jansson trio, i DUO med Sinne Eeg, og i trio med den amerikanske Justin Kauflin trio. Fonnesbæk har udgivet et par Cd’er i eget navn med egne kompositioner.

Thomas Clausen har haft egne grupper siden trioen med NHØP (1979). Han har indspillet en lang række plader i eget navn og spillet med et hav af internationale jazzkoryfæer, fx Miles Davis (Cd’en “Aura”), Palle Mikkelborg (med Entrance, og som DUO på Cd’en “Even Closer” fra 2009), Gary Burton (som var gæst på Clausen’s Cd’er “Café Noir (1991) & “Flowers & Trees (1992) & Steve Swallow (DUO-pladen “Morning…Dreaming…” 2013)

Seneste internationale projekt er et DUO-samarbejde med sax/fløjtenisten Carlos Malta fra Brasilien, samt DUO og Trio med Phil Palombi fra USA – også her med Karsten Bagge på trommer.