Nyheder

Jazz i Thy præsenterer Cæcilie Norbys: Sisters in Jazz

fredag den 15. marts kl. 20 i Thisted Musikteater

Cæcilie Norby har for længst fasttømret sin position som en af Skandinaviens mest alsidige og respekterede vokalister. Hendes udgivelser for det prominente tyske pladeselskab Act Records har høstet fantastiske anmeldelser med efterfølgende imponerende og talrige koncerttournéer i ind- og udland. Cæcilie Norby, som også er blevet kaldt ”The Scandinavian Vocal Queen”, beundres verden over for sin musikalske alsidighed, som har bragt hende vidt omkring i det musikalske univers. Jazzen, som fusionerer forskellige stilarter, er derfor også den perfekte platform for hende, da den aldrig begrænser, men som hende selv er søgende og udforskende.

Cæcilie Norbys repertoire består af numre komponeret af kvindelige komponister så som Nina Simone, Joni Mitchell, Rickie Lee Jones, Abbey Lincoln og Carol King samt helt nyt originalt materiale og nye takes på gamle numre.

Til vores koncert har Cæcilie Norby omgivet sig med nogle af Europas mest eftertragtede, kvindelige instrumentalister, som hver især har markeret sig som toneangivende på hvert sit instrument. Om tilblivelsen af ”CN European Sisters in
Jazz” fortæller Cæcilie Norby: ”Med denne nye udgivelse besluttede jeg at holde fokus på den kvindelige urkraft, om man vil. Jeg er nået til et sted i mit liv og karriere, hvor jeg har fundet en ro og blevet lidt klogere. Al musik og tekst på albummet er skrevet af kvinder og giver mig mulighed for at formidle teksterne som småhistorier om forskellige facetter af en kvindes liv. Jeg er meget stolt af dette album og føler at repertoiret bliver formidlet ubeskriveligt smukt og frækt af de fantastiske kvindelige instrumentalister, som jeg spiller med her”.

Line-up på album & tour:

Cæcilie Norby, vokal, Danmark

Nicole Johänntgen, saxofon, Schweitz

Rita Marcotulli, piano, Italien
Dorota Piotrowska, trommer, Polen

Lisa-Rebecca Wulff, bas, Tyskland

Vi tilbyder jazzbuffet fra Café Baghuset kl.18.15 – pris 150 kr. Madbestilling senest onsdag den 13/3 på mobil 51 55 77 69 (Ove Hegnhøj). Send evt. en sms, hvis du ikke kommer igennem på telefonen. Så får du svar via sms.

Entré til koncerten: 225 kr., 175 kr. for medlemmer og 125 kr. for unge.

Billetter kan købes ved indgangen eller på Ticketmaster: www.ticketmaster.dk

På bestyrelsens vegne

Ove Hegnhøj