Aflyst! – Pierre Dørge & New Jungle Orchestra – Aflyst

Koncerten blev desværre aflyst p.g.a. den midlertidige nedlukning i Nordjylland

Line-up:
Pierre Dørge, dirigent & guitar
Gunnar Halle, trompet
Jakob Mygind, saxer
Anders Banke, klarinet, basklarinet & ten.sax
Kenneth Agerholm, trombone
Irene Becker, piano & synthesizer
Thommy Andersson, kontrabas
Ayi Solomon, afrikansk perkussion
Martin Andersen, trommer

Jungleorkestret fik sit internationale gennembrud da de i 1986 blev inviteret til Chicago Jazzfestival for at repræsentere årets nyskabelse på den europæiske jazzscene. New Jungle leverede en intens koncert lørdag aften 8pm på den store scene i Grant Park for 60.000 publikummer med ”Art Farmer & Benny Golson Quintet” som opvarmningsband, og vores optræden blev belønnet med den største applaus, NJO har fået.
Aftenen sluttede med den amerikanske jazzsangerinde Sarah Vaughan.

Året efter fik vi et ugelangt engagement på datidens mest hippe jazzklub i New York, Sweet Basil. Efter åbnings-koncerten fik vi topkarakter af New York Times og NewYork Post, som betød, at ugens øvrige koncerter straks blev udsolgt.

Siden 1980 har NJO spillet mere end 2500 koncerter i mere end 60 lande – fra Damaskus i Syrien til Carnegie Hall i NYC, – for Præsident Nelson Mandela på National Theatre i Pretoria – for den japanske Kejser på Akasaka Palace i Tokyo – for Kofi Annan med alverdens FN-ambassadører på B.B.King i NYC – i Ungdomshuset – i børnehaver, koncerter i kirker og på togstationer mm.

”Lige fra første optræden er vi blevet inspireret af gæster, som har farvet vores musik. Vi har bl.a. arbejdet med jazzlegenderne Yusef Lateef, John Tchicai, Johnny Dyani, Horace Parlan, Harry Beckett, Hugo Rasmussensamt solister som Palle Mikkelborg, Han Bennink, Olu Dara, Marilyn Mazur, Povl Dissing, Aviaja, Hanne Boel, Josefine Cronholm, Gitte Hænning, Hugh Masakela, James Blood Ulmer, og strubesangerinden Sainkho Namtchilak, forfatteren Ib Michael, kineseren Yu Jun (guzheng), Kontra Kvartetten, LIN Ensemble, DRs Pigekor, Ars Nova Copenhagen, Athelas Sinfonietta, den indiske fløjte mester Shashank Subramanyam, den Balinesiske ”Gamelan Semara Ratih”, den tuvenske gruppe Hun Huur Tur og harmonikavirtuosen Lelo Nika.”

Catarina Bosæus, korleder og organist, udtaler efter sin seneste junglekoncert:
”New Jungle Orchestra.
Jeg kender ingen andre som dem. Intet mere levende og frit. 
Det er som en slags musikalsk ursuppe, hvor blæserriff svømmer rundt som barracudaer på jagt mellem baslinjer, vajende som søgræs. Der er trommeduellernes brænding, og klaverets og guitarens telepatiske pardans.
Den fineste balance mellem planen og øjeblikkets fordring. Den lykkelige overraskelse i musikernes blikke, når noget nyt og uventet bare sker, og fører videre. 
Uhøjtidelighed, glæde ved hinanden, vilje til at nå os og komme os ved.
Kun ét ord: Tak. Tusindfold.”

Politikens anmelder Chr. Munch-Hansen skrev:

”… de er et unikt kollektiv i dansk og international musik …
Stilen og udtrykket er fortsat et sammenrend af danske koraler, eksplosioner i hornsektion og rytmegruppe fra dybt swing til kollektiv free jazz, impressionistisk klaver- og keyboardspil, virrende afroblå guitar og en dadaistisk leg med sprog, titler og virkemidler.”

Billetter kun i forsalg på https://ticket.livebackend.com/thy/e/new-jungle-orchestra/