Katrine Madsen

29. februar  i Galleriet, Plantagehuset

Fotoserie af arrangementet

Katrine Madsen har for længst slået sit navn fast som en af Skandinaviens største jazzvokalister.
Hendes fortolkninger af det klassiske og hendes egne sange bliver til musik, der gør noget ved lytteren og omgivelserne. Musik med en generøs, intim atmosfære, fuld af dufte og mørkt tonede farver. Lyden af Katrines mørke, sprøde stemme. Tilstedeværelsen af en sangerinde, der hviler fuldkommen i sig selv. Her er ingen forceringer eller dramatiske overdrivelser. Kun et indtrængende musikalsk udtryk i en usædvanlig lækker musikalsk iscenesættelse.
Som altid har Katrine valgt sine musikere med omhu. På bas har hun Django d´Or prisvinderen 2004, Jesper Bodilsen, der har spillet med et utal af jazzens store navne, men som nok er mest kendt for sit mangeårige samarbejde med en af verdens mest estimerede trommeslagere Ed Thigpen. På trommer har hun Jonas Johansen, der ligesom Jesper har spillet med  flere af jazzens ikoner – blandt andet som mangeårigt medlem af NHØPs trio. På piano har Katrine en af Danmarks mest efterspurgte pianister, Henrik Gunde – med en nerve og et drive i sit spil der fremtryller mirakler som gør musikken nærværende og levende på samme tid.

Musik siger somme tider mere, end hvad der kan udtrykkes i ord. Den går tæt på, kaster sin fortryllelse ind over os. Den løfter sindet ind i stemninger og følelser, der er dybt forankret i os alle. Som Katrine synger:

“The look of love
Is saying so much more
Than words could ever say”