Jan Harbeck Quartet

Fredag d.30.marts 2012 i Plantagehuset  -opvarmning af de unge jazztalenter i Juizz

Se billederne fra koncerten med Jan Harbeck Quartet  og   Juizz

Ganske overraskende og som en dark horse fejede Jan Harbecks IN THE STILL OF THE NIGHT alle andre favoritter til side, da Jazz Special skulle kåre ”Årets Plade 2009”, og siden har pladeselskabet måtte genoptrykke udgivelsen flere gange. Den store offentlighed fik øjnene op for tenorsaxofonisten, og kvartetten har siden spillet landet tyndt.

COPENHAGEN NOCTURNE er nyeste udspil fra den prisvindende jazzgruppe – en plade der dels tager tråden op fra den foregående med smukke ballader og den samme sound, men som også præsenterer gruppen som en powerfuld enhed i en række af nøje udvalgte jazzstandards – dansende ballader og klassiske, men sjældent spillede uptempo-numre. Tidløse melodier i sublim udførelse.

Jan Harbeck (ts), Henrik Gunde (p), Eske Nørrelykke (b), Morten Ærø (d)

Anmeldelser af Copenhagen Nocturne og koncerter med Jan Harbeck Quartet:

”Med forgængeren “In The Still Of The Night” manifesterede Harbeck sig som en af de helt tunge drenge på den danske saxofonhimmel. Med den nye udgivelse tager han skridtet helt op i superligaen og med lidt held kan det måske også kaste større international anerkendelse af sig, for pladen har så mange kvaliteter, at de står i kø for at blive fremhævet.”
”Den kritiske lytter vil måske synes, at “Copenhagen Nocturne” som så ikke byder på noget nyt, men for mig er det helt og aldeles originalt, at kvartetten formår at spille så ekstremt stilsikkert og -tro samtidig med, at de enkelte musikeres baggrund og personlighed står så utrolig stærkt. Jan Harbeck Quartets nye udgivelse er et must-have for enhver jazzelsker.”

– Jazzstjerner 19/5 2011, Martin Lutz

”Jan Harbeck forvandlede en grå eftermiddag på Klostertorv til en swingende jazzbule i Harlem. Der blev taget tid til at udforske jazzens arvesølv med evigtgyldige melodier i friske fortolkninger.”

”Tenorsaxofonisten Jan Harbeck er det bedste bud på en musiker, der kan overtage Jesper Thilos trone som kongen af dansk swing i den store tradition fra Lester Young, Ben Webster og Coleman Hawkins.”

– Koncertanmeldelse i Århus Stiftstidende 14/7 2011

www.janharbeck.com

Sidste nyt: Jan Harbeck er blevet tildelt Bent Jædig Prisen 2011.

”Jan Harbeck Quartet – Copenhagen Nocturne” netop blevet kåret som værende blandt årets bedste jazzudgivelser 2011 både på jazzstjerner.dk og jazznyt.dk

Se nedenstående links:

http://www.jazzstjerner.dk/jazzstjernerdks-top-6-2011.html

http://jazznyt.blogspot.com/2011/12/arets-bedste-danske-jazzplader-2011.html

JUIZZ

Med fokus på at kombinere det genkendelige med det skæve, spiller Juizz alt fra lækker loungejazz til dansabel festjazz – der er dømt vilde soloer, billedskabende kompositioner og legende sammenspil, når bandet indtager scenen.

Vi stiller scenen til rådighed for at præsenterer nogle af Nordjyllands dygtigste jazz talenter . Bandet, som vil varme op til koncerten med Harbecks Quartet, blev dannet i 2008 på Klejtrup Musikefterskole.

 

 

Det unge band består af:

Johannes Gammelgaard Lauritsen: saxofon

Jonathan Fjord Bredholt: klaver

Runi Hedinsson Ellingsgaard: bas

Søren Dahl Poulsen: trommer