Mads Tolling Kvartet – en hyldest til Svend Asmussen

Fredag d.9.september 2011 kl.20 i Plantagehuset

Se billederne fra koncerten

Der er stolte danske traditioner, når det handler om at spille en god jazzviolin.
Den nu 95-årige Svend Asmussen kan fortsat vække opsigt i USA, og samme sted – med fast adresse i San Francisco – slår den unge Mads Tolling med succes sine folder. Han er et forholdsvis ubeskrevet blad herhjemme, men Tolling har også boet over there siden 2000, hvor musikstudierne på Berklee College of Music i Boston begyndte. Allerede få år efter blev der lagt mærke til den talentfulde og viljestærke musiker, som har spillet med store navne som Kenny Baron og Joe Lovano.
På debut CD’en The Playmaker fra sidste år swinger violinisten suverænt, når han krydsklipper mellem jazz, fusion, funk, folk og rock’n’roll. Et helstøbt og stærkt album, der er skabt med en stjernerække af amerikanske musikere bag sig: Stanley Clarke, Russell Ferrante og Stefon Harris for blot at nævne nogle. Denne aften er hovedpersonen omgivet af musikalske jazzlys fra den danske musikscene, som lokkes med på varierede numre af bl.a. Pee Wee Ellis, Thelonious Monk, Tolling selv samt danske folkemelodier.

En del af koncerten i Thisted vil være en hyldest til Svend Asmussen, der for år tilbage som en gestus til videreførelsen af den danske jazz-violin tradition, forærede Mads en stor del af sin personlige nodesamling.

Med sig har Mads Tolling de dygtige musikere

Thor Madsen på guitar
Kasper Tagel på bas
Snorre Kirk på trommer

http://madstolling.com  http://www.facebook.com/mads.tolling