Niclas Bardeleben Kvintet

Fredag den 31.oktober 2014  kl.20 i Plantagehuset, Plantagevej 18, Thisted

Se billederne fra koncerten her 

Spændende ungt jazzorkester med stjernesolister gæster Thy !

Niclas Bardeleben Special Occasion Quintet

Niclas Bardeleben har i løbet af de sidste par år slået sig fast som en af sin generations mest talentfulde musikere. Dette har han gjort bl.a. som hustrommeslager på Jazzhus Montmartre og siden The Standard – og som en fast del af Niels Lan Doky Trio. Han har arbejdet sammen med koryfæer som David Sanborn, Gino Vannelli og Didier Lockwood, og denne aften skal han stå i spidsen for en kvintet bestående af nogle af de mest begavede, fortrinsvis yngre, musikere i Skandinavien. Det kommer ikke til at gå stille for sig, når de fem herrer folder sig ud i jazzens traditionsrige standard-repertoire.

Kvintetten består af:

Niclas Bardeleben, trommer – dk
Peter Asplund, trompet – se
Johan Christoffersson, saxofon – se
Marko Martinovic, piano – dk
Jonathan Bremer, bas – dk

Jonathan Bremer (husbassist i Montmatre 2010 – 2011) spiller sammen med Niclas Bardeleben i Niels Lan Doky Trio og er nu fast tilknyttet The Standard i København.

Johan Christoffersen er en kommende gigant på den internationale jazzscene. I 2011 vandt han således solistprisen i New Nordic Comets, og siden har han været stærkt efterspurgt. Hans spil er originalt, medrivende og med klare referencer til kongerækken af altsaxofonister fra Charlie Parker til Cannonball Adderly.

Som noget helt særligt har Niclas fået den fabelagtige svenske stjernetrompetist (og part-time crooner) Peter Asplund med sig til Jazz i Thy. Peter Asplund er et stort navn i Sverige og har på det seneste haft stor succes på The Standard.

Se hans fremragende video her