Niels Vincentz Quartet

Fredag den 14. september 2018 kl.20 i  Plantagehuset, Thisted

Niels Vincentz Quartet indtager Plantagehuset med svingende jazz.

Se billeder fra koncerten

Under Copenhagen Jazz Festival i 2013 spillede Niels Vincentz, Billy Hart, Thomas Morgan og Søren Kjærgaard en til lejligheden sammensat koncert på Huset i Magstræde. Koncerten var en opsigtsvækkende begivenhed, og et eksplosivt møde mellem deres forskellige personlige udtryk og temperamenter. Det stod straks klart at der var en helt særlig forbindelse mellem de fire musikere.

Nu får vi lejlighed til at høre denne spændende kvartet i Thy.

Kvartettens intense udtryk kombinerer improvisation og komposition i et levende og dynamisk spillefelt som både rummer puls og poesi. Hart’s enorme erfaring kombineret med Morgans unikke sound skaber det perfekte fundament for Vincentz’ og Kjærgaards kompositoriske stemmer, og gruppens kollektive lyd er et vidnesbyrd om at jazzmusikere af i dag stadig kan opdage og åbne uudforskede territorier.

Niels Vincentz Saxofon. Niels Vincentz har efter sin konservatorieuddannelse i København boet i både New York og på Djursland. I Danmark har han arbejdet med navne som Kresten Osgood, Hess Is More, Caroline Henderson, Jakob Bro og mange flere, og de sidste par år har han gjort sig bemærket på en række markante udgivelser, for eksempel Kresten Osgoods “Sound”, og sine egne udgivelser med hans lovpriste trio med Billy Hart og Cameron Brown. Han er blevet kaldt: “noget af det bedste, der er sket for dansk jazz”

Søren Kjærgaard Piano. Kjærgaard har i mange år været i fronten af dansk jazz’ progressive udvikling. Har udgivet flere cd-er med sin NYC trio. DMA- award vinder 2013.

Thomas Morgan Bas. En af NYC’s mest personlige og karakteristiske bassister. En efterspurgt og stilskabende musiker, der herhjemme ofte høres med Jakob Bro.

Billy Hart Trommer. I en alder af 73 er han uovertruffen, og på sit livs kreative højdepunkt. Har i sin imponerende karriere spillet med dem alle: Miles Davis, Herbie Hancock,Wayne Shorter, Stan Getz og flere andre af jazzens mastodonter

Video fra koncerten: