Otto Mikkelsen Trio

Frokostjazz på Café Baghuset

16. juni 2018 kl. 11 – 14

Otto Mikkelsen Trio : Jørgen Lorentzen, Otto Mikkelsen, Jørgen Østergaard

Se video fra koncerten her

Guitarist Otto Mikkelsen har lavet rekognosceringsøvelser på denne lokation, da han spillede her til Frokostjazz i 2013, og har således lagt en holdbar strategi for at vinde lokalbefolkningens gunst: Raffinerede jazzstandards, hoppende bossa nova-numre samt jazzificerede salmer og folkesange – ledsaget af Café Baghusets lækre frokostmenu. Otto Dahlgaard Mikkelsen kommer oprindeligt fra Mors, og er bosat i Århus, hvor han studerer musik på universitetet og spiller med forskellige århusianske bands. Udover at spille og undervise i jazzguitar, spiller han også guitar i to århusianske afrobands, African Footprint og Djala, med rødder i hhv. Ghana og Senegal. I sin spillestil kan man bl.a. høre inspirationen herfra, krydret med inspirationen fra moderne jazzguitarister, der afspejles i Ottos rytmiske og klangfulde guitarspil.

Bassist Jørgen Lorentzen bor på Mors, hvor han tidligere har været musikskoleleder, og selv har undervist i bl.a. jazz og klassisk musik på klaver og kontrabas. Nu arbejder han som kirkeorganist i Durup sogn, hvor han bl.a. arrangerer salmer i en jazzet retning, og præsenterer kirkegængerne for mere ukonventionelle besætninger til gudstjenesterne. Som kontrabassist har Jørgen dyrket jazzen siden sin ungdom bl.a. som musikstuderende i Århus.

Saxofonist Jørgen Østergaard er bosat i Hundborg og har tidligere undervist på Thisted musikskole. Han har før underholdt Café Baghusets gæster til frokostjazz i en duo sammen med guitaristen Michael Bertelsen. Jørgen er kapelmester i Thisted-bandet Orfeo, som henter inspiration i fra jazz og anden rytmisk musik, ikke mindst latinamerikansk og afrikansk musik.