Kathrine Windfeld Big Band

Fredag den 8.september 2017  kl.20 i Teutonersalen

Se billederne fra jubilæumskoncerten

Dansk jazz har med Kathrine Windfeld fået sig en imponerende kapelmester, arrangør og komponist af hunkøn. Hun tryllebinder publikum med sine storswingende, overrumplende og livsbekræftende kompositioner.

Kathrine Windfeld Big Band har blæst anmeldere og publikum omkuld med deres debut-udgivelse AIRCRAFT, som vandt en Danish Music Award 2016 i kategorien Årets Nye Danske Jazznavn. Albummet var ligeledes nomineret som “Årets Udgivelse” og Kathrine Windfeld som “Årets Jazzkomponist.”

Bandet er igen albumaktuelle med deres andet udspil, “Latency”, som udkom i maj 2017 på Stunt Records. Skønt bandet kun har eksisteret siden 2014, har de 15 unge skandinaviske musikere bl.a. været husorkester på The Standard Jazzclub i to sæsoner, optrådt med verdensnavne som Mike Stern (USA), Gilad Hekselman (ISR) og Nancy Harms (USA) og blev i 2016 udtaget til at spille en showcase på Europas største jazzmesse, JAZZAHEAD i Tyskland. Sideløbende har Kathrine Windfeld bl.a. skrevet musik til DR Bigbandet og optrådt med orkesteret i Radiohusets Koncertsal i 2017.

Windfelds vitale kompositioner, der spænder fra det ekspressive til det lyriske, afslører ofte hendes fascination af bl.a. Kenny Wheeler, Dave Holland og Bandford Marsalis. Det varierede repertoire afspejler ikke mindst, at de 15 individer er nøje udvalgt i ønsket om en spraglet palet af personligheder med hver deres styrker og særpræg. Rytmiske twists, sofistikerede harmoniske passager og attitudestærke grooves leveres med charme og passion af det karismatiske team af knivskarpe ensemblemusikere og fremragende solister.

Flot anbefaling af Kathrine Windfeld Big Band på DR.DK!

– Kathrine Windfeld er et af de helt store navne på bigband-scenen lige nu.
Hun er en spændende komponist og pianist, som kommer med frisk bud på, hvordan bigband-lyden skal være i år 2017 – og det går ikke stille for sig.
Musikken spænder fra det store og vilde til den intime atmosfære med bløde ballader.
Big bandet består af enormt talentfulde mennesker, som arbejder målrettet med nye kompositioner og spændende improvisationsmusik.

Med Kathrine Windfeld i front bliver det kun endnu mere spændende. Hun er virkelig sej, dels fordi hun har stablet hele baduljen på benene selv, og dels fordi det bare er så fedt at se en stærk og talentfuld kvinde på scenen i en tid, hvor der er så stor debat om og indsats mod køns(u)balancen i den rytmiske musik.”

TROMPETER:

André Bak (DK)
Rolf Thofte Sørensen (DK)
Magnus Oseth (NO)

TROMBONER

Göran Abelli (SE)
Mikkel Aagaard (DK)
Stefan Ringive (DK)

SAXER

Jakob Lundbak – alt, sopran(DK)
Jakub Wiecek – alt (PL)
Roald Elm Larsen – tenor (DK)
Ida Karlsson – tenor (SE)
Toke Reines – baryton (DK)

RYTMESEKTION

Viktor Sandström (guitar, SE)
Johannes Vaht (bass, SE)
Henrik Holst Hansen (drums, DK)
Kathrine Windfeld (piano, DK)

www.windfeldmusic.dk